Mozaïek lanceert "Mozaïek-app" !

vr, 22/03/2013 - geschreven door mozaiek

... een nieuwe digitale visie

Als dynamisch ondernemende basisschool, lanceerde Basisschool Mozaïek uit Sint-Kruis Brugge op vrijdag 22 maart om 17 uur, een heuse digitale primeur voor het basisonderwijs in Vlaanderen.
Om een antwoord te kunnen bieden op de technologische (r)evolutie die momenteel door onze maatschappij raast, gooit Basisschool Mozaïek onder de noemer de“Mozaïek-app”,het bewust digitaal helemaal over een andere boeg. 
Momenteel raast de technologie van touchscreen-toepassingen door ons dagdagelijks leven en staat de eerste generatie "touchscreen-kids" klaar om het basisonderwijs in te stappen. Om als basisschool hierop een antwoord te bieden, tekende de school eeninnoverende digitale toekomstvisie uit en ontwikkelde als één van de eerste basisscholen in Vlaanderen, naast een vernieuwde klassieke website, een mobiele applicatie die bruikbaar is voor smartphones en tablets
Omdat de school er van overtuigd is dat de touchscreen-technologie, die verwerkt zit in smartphones en tablets, de belangrijkste digitale communicatietool wordt in ons dagdagelijks leven, wil de school dan ook met het “Mozaïek-app”-project tijdig op de maatschappelijke trein springen. 
Om deze mobiele applicatie te ontwikkelen ging de school hiervoor in zee met het gerenomeerde Brugs bedrijf Vanden Broele Graphic Communications.  
De school hoopt met de ontwikkeling van deze mobiele applicatie ouders, leerlingen en leerkrachten nog directer en efficiënter te betrekken bij het communiceren van info. 
Dit innoverend project past dan ook in de nieuwe IT-visie die de school voor de toekomst uittekende(zie onderstaande bijlage)

 
 

Hoe installeer ik de "Mozaïek-app" ?

 
voor klassieke websitegebruikers via pc of Mac: 

� Surf naar wwww.basisschoolmozaiek.be en je krijgt de nieuwe website te zien. 

voor smartphone of tabletgebruikers : 

� Wie surft via zijn of haar smartphone of tablet kan het rechtstreeks Mozaïek-icoontje installeren op zijn of haar homescherm. Dit doe je door op je smartphone of tablet te surfen naar www.basisschoolmozaiek.be, scroll vervolgens naar onderen en druk op de link " voeg deze site toe aan uw homescherm", volg vervolgens de verdere instructies. 

� Is dit icoontje geïnstalleerd op je homescherm van je smartphone of tablet, dan start bij het aanraken van het Mozaïek-icoontje onmiddellijk de mobiele "Mozaïek-app"-applicatie.

Ga naar overzicht