Vieren op school

We vieren de kinderen die jarig zijn. Het betrokken kind staat die dag in de kijker. Er wordt gezongen. Het kind wordt gefeliciteerd. Kleuters krijgen een verjaardagskroon…De jarige wil zijn klasgenootjes verrassen met een leuke attentie. We dringen hier echter aan op soberheid. Een klein hapje, een droge koek of een stukje fruit zijn niet te versmaden. Kleur- en suikerrijk snoepgoed is minder gezond en is dan ook niet geschikt voor deze gelegenheid.Sommige ouders bedenken de klasvriendjes met een ander geschenkje. De jarige brengt een boekje voor de klasbib mee. Zo kunnen ook niet-snoepgrage makkertjes meegenieten.
Jarigen moeten niet trakteren!
Andere feesten worden op een kindvriendelijk manier gevierd op school. Tijdens de activiteiten of in lesmomenten wordt er aandacht aan besteed.
We leven op school mee met het lief en leed van elk kind.